"Egy tökéletes, hiba nélkül való szakács ritkább, mint egy nagy költő!"

(Gilmond de la Regniére)

2011. január 30., vasárnap

Gombás-borsós aprópecsenye


Hozzávalók:
* 1 kg csirkemell/pulykamell vagy sertés apró hús
* 1 nagy hagyma
* 2 szelet húsos füstölt szalonna
* 1 doboz gomba vagy 25 dkg friss
* 0,5 kg zöldborsó
* 3 gerezd fokhagyma
* só, bors, ételízesítő, majoránna
* 1 ek mustár
* petrezselyem
Elkészítés:

1. A húst és a szalonnát felkockázzuk, hagymát felcsíkozzuk.
2. A szalonnát megpirítjuk és megdinszteljük rajta a hagymát.
3. Rátesszük a húskockákat és hirtelen lesütjük, majd attól függően hogy mennyi ideig kell főzni a húst, felöntjük némi folyadékkal. Én most maradék húslevessel öntöttem nyakon, de ha lett volna itthon fehér borom, biztosan kipróbálom. Mindig úgy pótoljuk a folyadékot, hogy legyen kicsi szaftja de ne ússzon benne. Fedő alatt pároljuk, sűrűn kevergetjük. Csirke illetve pulykamellből nagyon hamar elkészül.
4. Ha már majdnem puha, rátesszük a borsót és a gombát, a mustárt, a fokhagymát és készre főzzük.
5. A végén megszórjuk apróra vágott petrzselyemmel.

Nincsenek megjegyzések: