"Egy tökéletes, hiba nélkül való szakács ritkább, mint egy nagy költő!"

(Gilmond de la Regniére)

2011. január 28., péntek

Habcsók torta



Barbara napra készült a sógornőmnek. Mert imádja a habcsókot, mert imádja a krémest, és még babát is vár, ezért kedveskedni akartam neki. Eredetileg az anyósom féle házi krémes krémjével szerettem volna tölteni, de mivel pont egy disznótorral egybekötve ünnepeltünk, erre futotta az időmből. Egyébként a legjobb módja annak, hogy a sokat sütött kalács miatt a fagyasztóban felgyülemlett tojásfehérjét elpusztítsuk.
Az a tipikus chokito effektus, mert persze tört a lap, és nem volt könnyű lefejteni a sütőpapírról, de az íze leírhatatlan. Az alsó lap megpuhult a krém miatt, a teteje ropogott. Szinte olvad az ember szájában. Azt hiszem elértem vele a kívánt hatást. :)

Tortalapokhoz:

* 9 tojásfehérje
* 50 dkg porcukor

Krémhez:


* 5 dl tej
* 2 csomag vaníliás puding
* 1 vaníliás cukor
* 3 dl Hulala

1. 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a papírokra 2 egyenlő nagyságú kört rajzolunk.
2. A fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Most nem gőz fölött csináltam, de lehet hogy legközelebb megpróbálom. Előmelegített sütőben megsütjük.
3. A pudingot megfőzzük, hűtjük és belekeverjük a habbá vert Hulalát.
4. Óvatosan lefejtjük az alsó lapnak szánt korongot és áttesszük egy olyan tálra, amin tálalni szeretnék. Rákenjük a habot, és rátesszük a másik lapot.

Nincsenek megjegyzések: