Sajnos szeretjük a hamburgert. Nem eszünk minden héten, de havonta egyszer ez a szombati vacsoránk. A mekis drága és kicsi, a bolti buci nagy, de még mindig drága, a húsokról meg inkább nem is nyilatkoznék. Azt is házilag gyártjuk. Vagyis a nagylányom, az már úgy rajta maradt. A szósszal együtt. De ezekről majd egy másik receptnél.
Tehát, a neten kerestem, és találtam nagyon sok jónak látszó receptet a bucihoz, ez az egyik közülük. Nem hiszem, hogy egy az egyben vettem át valakitől, ez is a "több receptből egyet" módszer, amit gyakran alkalmazok.
Hozzávalók:
* 2,4 dl tej
* 6,6 dkg margarin
* 2 ek cukor
* 2 kk só
* 45 dkg finomliszt
* 15 dkg rétesliszt (ez opcionális, lehet az egész finomliszt)
* 3,3 dkg friss élesztő
* 2 tojás
Elkészítés:
1. Egy hőálló bögrében meglangyosítjuk a tejet és a vajat.
2. A kenyérsütő üstjébe beleöntjük a langyos tejes-vajas keveréket, és a 2 tojást kicsit összekeverve beletesszük a cukrot, a sót, és beleöntjük a lisztet.
3. Tetejére morzsoljuk az élesztőt.
4. Kenyérsütőben 1:50 perces programon elkészítjük a tésztát.
5. 9 felé vesszük, zsemlét formázunk belőle, lekenjük egy tojássárgája és pici tej keverékével, és fél órát 50 fokos sütőben kelesztjük.
6. 30-35 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.
sütési hőfok: 170 °C
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése