"Egy tökéletes, hiba nélkül való szakács ritkább, mint egy nagy költő!"

(Gilmond de la Regniére)

2010. június 27., vasárnap

Tiramisu házi krémsajtból, tojás nélkül



Ez a recept duplán jó. Egyrészt nem kell hozzá aranyáron megvenni a Mascarponét, másrészt nincs benne nyers tojás, amitől ebben a melegben idegenkedem. A párom pedig egyenesen elzárkózik tőle. Már addig eljutottam hogy télen csinálhatok majonézt, szigorúan a szomszéd néni tyúkjaitól származó friss tojásból, de nyáron szóba sem jöhet. Megjegyzem, igaza van. De szerencsére anélkül is isteni.

A krémsajt pedig rém egyszerű, Wise Lady oldalán leltem rá, és azóta is áldom a nevét :)
20 %-os tejfölt, 2 nagy pohárral, mikróban 600 fokon 1 percig melegítem, majd szűrőben lecsöpögtetem. Én egy ritkább szövésű konyharuhában teszem ezt kb. 36 óráig. 
Én a mikrós lépést már régóta kihagyom. 

Tiramisu hozzávalói:

5 dl Hulala
2 nagy doboz tejfölből krémsajt
babapiskóta
1 adag fekete kávé
rum aroma
10 dkg cukor

A Hulalát kemény habbá verem a cukorral, amit ízlés szerint lehet változtatni. Belekeverem a krémsajtot, és óvatosan összekeverem. A kávéba beleöntök egy fél üveg rum aromát, kevés tejet és 2 evőkanál cukrot.
Egy tál aljába lerakom a kávéban forgatott piskótát, rákenem a krém felét, majd megint piskóta, végül a maradék krém.
A tetejére én cukrozott kakaót szórok, mert a másiktól egyszer majdnem megfulladtam:)
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: