"Egy tökéletes, hiba nélkül való szakács ritkább, mint egy nagy költő!"

(Gilmond de la Regniére)

2013. július 20., szombat

A tökéletes piskóta, a tökéletes férjtől:)

Ezt a piskótát az én férjem sütötte, az én nagymamám jól bevált receptje alapján, és ez volt az ő első próbálkozása. Szerintem ez nem látszik, tökéletes lett. 
A piskóta készítés technikájáról megoszlanak a vélemények, van aki felveri külön a habot, külön kikeveri a sárgáját, vagy csak beledobja a habba a cukorral együtt. Én egy jó ideje, az egész tojást keverem habosra a cukorral, és utána keverem bele a sütőporos lisztet és a vizet. Nekem működik így is. 
Az arányok: 

6 tojás
15 dkg porcukor-gyakran csinálom csak kristálycukorral
15 dkg kristálycukor
20 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
4 ek. víz


Ez egy 28 cm-es formában sült ilyen magasra. 

Nincsenek megjegyzések: