Ezt a piskótát az én férjem sütötte, az én nagymamám jól bevált receptje alapján, és ez volt az ő első próbálkozása. Szerintem ez nem látszik, tökéletes lett.
A piskóta készítés technikájáról megoszlanak a vélemények, van aki felveri külön a habot, külön kikeveri a sárgáját, vagy csak beledobja a habba a cukorral együtt. Én egy jó ideje, az egész tojást keverem habosra a cukorral, és utána keverem bele a sütőporos lisztet és a vizet. Nekem működik így is.
Az arányok:
6 tojás
15 dkg porcukor-gyakran csinálom csak kristálycukorral
15 dkg kristálycukor
20 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
4 ek. víz
só
Ez egy 28 cm-es formában sült ilyen magasra.
Ez egy 28 cm-es formában sült ilyen magasra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése