"Egy tökéletes, hiba nélkül való szakács ritkább, mint egy nagy költő!"

(Gilmond de la Regniére)

2013. július 20., szombat

Almás kevert sárgabarackkal

Ez egy gyerekkorombéli almás kevert, sárgabarackkal felturbózva. Az almát kaptuk, a barack pedig a sajátunk, az első szüretünk.

50 dkg reszelt alma
45 dkg liszt
1 sütőpor
ízlés szerint (jó sok) fahéj

Ezeket egy tálban összekeverjük. 

2 egész tojás
8 dkg zsír
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor

Ezeket egy másik tálba habosra keverjük, majd hozzáadjuk az almás keverékhez. Jó sűrű masszát kapunk, én telefonos segítséget kértem az anyukámtól, hogy biztosan nem írtam én el ezt a receptet, olyan folyadékhiányosnak tűnt. De ő felvilágosított, hogy az alma levet ereszt, és ez így jó. És lám,igaza lett. A tetejét kiraktam sárgabarackkal, de ez már csak amolyan miért ne alapon, szóval elhagyható. Viszont diót el tudtam volna viselni benne, de mivel van egy családtagunk aki nem nagyon szereti, hát kimaradt. Azért anélkül is nagyon hamar elfogyott. Ezt most gázsütőben sütöttem, közepes lángon, kb. 30 percig, de tűpróbát javasolnék, mert sütő és sütő közt óriási különbség van.

Nincsenek megjegyzések: